Let’s travel together.

مسجد آبی استانبول [تاریخچه، آدرس و عکس های مسجد 6 مناره سلطان احمد]

گفته می شود وقتی شاه جهان از هند دستور داد مقبره ای از مرمر سفید را با سنگ های قیمتی منبت شده (تاج محل) برای همسرش بسازند، همچنین در نظر داشت برای خود نیز مقبره ای در کرانه دیگر گنگ بسازد. مقبره دوم که قرار بود از مرمر سیاه ساخته شود، هرگز ساخته نشد. اتفاق مشابه ای برای مسجد آبی استانبول نیز رخ داد: این مسجد در مقابل مسجد ایاصوفیه ساخته شد تا با عظمت آن برابری کند یا حتی از آن پیشی بگیرد و برای همیشه با هم متحد بمانند. مسجد سلطان احمد که در زبان ترکی به آن Sultanahmet Camii گفته می شود، به دلیل کاشی کاری های آبی به مسجد آبی استانبول شهرت دارد یکی از جاذبه های گردشگری استانبول می باشد. برای آشنایی بیشتر با تاریخچه، موقعیت مکانی و حقایق جالب در مورد مسجد آبی (Blue Mosque) شهر استانبول با تراولا همراه باشید.

مسجد آبی که به دستور سلطان احمد اول ساخته شد یک هدیه عشقی نبود و نشانگر چیز مهمی هم نبود. ساخت آن هزینه های بسیار زیادی را به دولت تحمیل کرد. 21043 کاشی به فضای داخلی رنگ آبی متمایز می دهند و بیش از 250 پنجره شیشه ای رنگی ساخته شده در ونیز با سنگ های قیمتی منبت کاری شده، آن را پر از نور می کنند.

نتیجه نهایی شگفت انگیز است: فضای فیروزه ای و آبی آسمانی آن با صورت فلکی از اشکال هندسی و نقوش گلی که داخل را می پوشانند. این دلیل واقعی شهرت و شکوه آن است و نام خود را از همین رنگ روشن گرفته است.

عکس نمای داخلی مسجد آبی استانبول

کلیه یا مجموعه ای از ساختمان ها، مقبره سلطان احمد اول، یک مدرسه و آسایشگاه را در خود جای داده است. یک حیاط رواقی با یک فواره شش ضلعی برای وضو گرفتن، ساخت و ساز را تکمیل می کند، در حالی که شش مناره (تعدادی که مشکلات کمی ایجاد می کند) نمای بیرونی آن را تکمیل می کند. احمد اول در ساختن آن نه به خاطر پیروزی ها و فتوحاتش که برای مسجد آبی جاودانه شد.

آدرس مسجد سلطان احمد در استانبول

مسجد آبی استانبول در بخش اروپایی استانبول در منطقه فاتح، محله سلطان احمد و خیابان ات میدانی قرار دارد.

نقشه مسجد آبی استانبول

فاصله مسجد سلطان احمد تا میدان تکسیم 5 کیلومتر است. برای مشاهده مسجد سلطان احمد روی نقشه روی لینک زیر کلیک کنید:

تاریخچه مسجد آبی: رویای جاودانه سلطان احمد اول

ساخت مسجد آبی، پروژه عظیم سلطان احمد اول، بدون مشکل نبود. حدود نیم قرن پیش، امپراتوری عثمانی سلیمان به پایان گسترش و فتوحات خود رسیده بود، اگرچه هیچ کس به آن مشکوک نبود اما هیچ کس از آن سال های باشکوه و عظمت الگوبرداری نمی کند.

در سال 1606، با به تخت نشستن احمد، جنگ سیزده ساله بین امپراتوری عثمانی و امپراتوری اتریش-مجارستان با صلح زیتیواتورک به پایان خود رسید. این درگیری بسیار پرهزینه و بی ثمر بود. در همین حال، در فاصله ای طولانی از اروپا، سلطان از آغاز سلطنت خود، در سال 1603، درگیری دیگری با امپراتوری ایران داشته است. از آن زمان، اوضاع بدتر شد: در سال 1618 صلح قطعی حاصل شد که از طریق آن عثمانی ها بخش بزرگی از قفقاز را از دست دادند.

چیزی برای جشن گرفتن وجود نداشت، اما سلطان احمد اول در سال های بین 1609 و 1616 دستور ساخت آن را صادر کرد. این اولین مسجدی بود که طی 40 سال گذشته ساخته می شد و جز اولین دستورهایی بود که برای آینده برنامه ریزی کرده بود. این مسجد در کنار ایاصوفیه و هیپودروم، در محل کاخ بزرگ امپراتوران بیزانس ساخته شده است. این مسجد در ارتفاعات، بر دو دریا و دو قاره، بر خط افق جنوبی شهر تسلط دارد.

مسجد آبی که به سلطان احمد اول شهرت جاودانه ای بخشید، او را در مسیر تلخی قرار داد. علما، حافظان، ناقلان و مفسران احکام اسلام، از این واقعیت غافل نشدند که هزینه هنگفت ساختمان از خزانه دولت تامین می شد و نه یک پیروزی نظامی. عموم مردم هم همینطور فکر می کردند و معتقد بودند که این پروژه برای سلطانی که دستاوردهای بزرگی نداشته است، یک پروژه بیهوده است.

با این وجود، مشکلاتی که سلطان باید به دلیل مسجد آبی محبوبش با آن ها روبرو می شد فراتر از این ها بود، از تعداد مناره های ساخته شده گرفته تا کیفیت کاشی ها. احمد اول نه تنها دستور داد تمام تولیدات کاشی های کاشی های نیسیا یا ایزنیک به کاشی های مسجد آبی او اختصاص داده شوند، بلکه قیمت های ثابتی را برای هر کاشی تعیین نمود که در طول ساخت مسجد تغییر نکردند.

این بدان معنی بود که آخرین مجموعه از کاشی ها به لحاظ کیفیت پایین تر از مجموعه اول بود، زیرا قیمت بازار افزایش یافته بود. با این حال، احمد اول همیشه قاطعانه بر این باور بود که همه اینها بهای ناچیزی برای تضمین جایگاهی در تاریخ است.

مسجد آبی، زیبایی در داخل و خارج

احمد اول معمار مهمت آقا را مأمور طراحی مسجد آبی کرد. قرار بود مقابل ایاصوفیه به عنوان نوعی رقابت ساخته شود. از لحاظ سبک، این مسجد نه تنها اوج دوره کلاسیک معماری عثمانی را نشان می دهد، بلکه ویژگی های معماری بیزانسی و کلاسیک اسلامی را نیز در خود جای داده است. مسجد احمد اول به نوعی در پی مخالفت و پیشی گرفتن از عبادتگاه اصلی امپراتوری بیزانس ساخته شد.

عکس فضای داخل مسجد آبی استانبول

مهمت تصمیم گرفت از آموزه های معلمش، معمار سینان پیروی کند، که مسئول ساخت پل موستار و طراحی های گنجانده شده در تاج محل بود. این آموزه ها را می توان به راحتی حدس زد: ساختمان های عظیم و خیره کننده پر از شکوه و ثروت. ایاصوفیه، در طرف دیگر باغ جذابی که آنها را از هم جدا می کند، تقریباً نصف مسجد آبی است. شبح آن دارای شش مناره است که بیشتر از هر مسجد دیگری در استانبول است. در آن زمان، این تصمیم عواقب غیر قابل پیش بینی اما بسیار جدی به همراه داشت.

از بیرون، گنبدها و نیم گنبدهای مسجد آبی هرچه به گنبد اصلی نزدیک می شوند، از لحاظ اندازه بزرگ تر می شوند. به همین ترتیب، کاشی های داخلی نیز هرچه به سمت بالا می روند جزئیات بیشتری را دربر می گیرند، قبل از اینکه به شکل نقوش گل و هندسی پرشور و پر از رنگ و درخشندگی ظاهر شوند.

این دکوراسیون مجلل و پر زرق و برق بدون شک جذابیت این مسجد باشکوه هستند. هزاران کاشی آبی رنگ آمیزی شده با دست، طراحی های هندسی پیچیده، طرح های گل و انار و بیش از 50 گل لاله همگی به رنگ های روشن تزئین شده اند، با نوری که فضا را به صورت آبشاری قبل از محو شدن در سقف های گنبدی می پوشاند.

همگرایی موزاییک ها، پنجره های شیشه ای رنگارنگ و خیره کننده از ونیز و نور لامپ ها، فضایی الهی و خیره کنده ایجاد می کنند. بر روی دیواره های مسجد، آیات قرآن یکی بعد از دیگری با خط سید قاسم گبری نقش بسته اند. در همین حال، محراب یعنی جایی که قرآن در آن قرار می گیرد و به سمت مکه است، به زیبایی از سنگ مرمر ساخته شده و توسط پنجره ها و سرامیک های منبت کاری شده احاطه شده است.

سرانجام، ممبر یا منبر، جایی که امام از آنجا نماز می خواند، مانند پلکانی طلایی ظاهر می شود و به نمازگزاران اجازه می دهد تا سخنان او را از بالا دنبال کنند.

همچنین بخوانید: جاهای دیدنی استانبول نزدیک تکسیم

نکات و حقایق جالب در مورد مسجد آبی شهر استانبول

نور ملایم و آبی رنگی که بر فراز مسجد قرار دارد، اسرار این مسجد را در خود پنهان کرده است. توصیه ما این است که سوال بپرسید و تحقیق کنید، اما در ادامه چند حقیقت جالب را با شما در میان می گذاریم:

  • شش مناره ای که احمد دستور داد در کنار مسجد آبی ساخته شوند، انتقاد شدید پیروان اسلام را برانگیخت، زیرا تنها مکه، مقدس ترین مسجد، شش مناره داشت. در نتیجه، سلطان چاره ای جز افزودن هفتمین مناره به گنبد بزرگ نداشت.
  • دلیل تصمیم به ساخت شش مناره حتی غیرعادی تر است. طبق افسانه، سلطان درخواست «مناره های طلا» کرد که به اشتباه به عنوان «شش مناره» شنیده شد، زیرا کلمات بسیار شبیه به نظر می رسند. بنابراین، یک تفاوت کوچک در تلفظ منجر به تعیین سبک یکی از مهمترین مساجد اسلام شد.
  • هنگامی که احمد اول به سلطنت رسید، یکی از اولین چیزهایی که او لغو کرد، خویشاوندکشی سلطنتی بود، یک رسم سنتی عثمانی که به موجب آن همه برادران حاکم جدید اعدام می شدند.
  • در نوامبر 2006، پاپ بندیکت شانزدهم از مسجد آبی دیدن کرد، که دومین دیدار پاپ در تاریخ از یک عبادتگاه مسلمانان بود. با انجام این کار، امید بود که روابط قوی تری بین هر دو جامعه ایجاد شود.

در نهایت، شاید لازم باشد یادآوری کنیم که مسجد آبی همچنان فعال است. بنابراین، هنگام ورود به مجموعه باید توصیه های خاصی مانند پوشاندن بدن و در مورد خانم ها، پوشاندن مو رعایت شود. همچنین باید به یاد داشته باشید که پنج نوبت نماز در روز در این مسجد خوانده می شود. بنابراین، ممکن است گاهی اوقات مجبور شوید کمی منتظر بمانید تا مراسم مذهبی به پایان رسد.

نمایش ها، فعالیت ها و تورهای مسجد آبی استانبول

در تابستان یعنی از ماه می تا سپتامبر، فضای بیرونی مسجد آبی استانبول و ایاصوفیه میزبان یک نمایش نور و صدای بی نظیر است. این نمایش حدود ساعت 9 شب در اطراف محوطه میدان سلطان احمد و معمولا هر روز به زبانی متفاوت برگزار می شود. بنابراین اطمینان حاصل کنید که اطلاعات لازم را از دفتر گردشگری کسب کنید.

عکس های مسجد آبی استانبول

عکس های مسجد آبی استانبول
عکس مناره های مسجد آبی استانبول
عکس مسجد آبی استانبول در شب
عکس حیاط مسجد آبی استانبول
عکس از مسجد سلطان احمد استانبول
معرفی مسجد آبی شهر استانبول

سوالات متداول

چگونه به مسجد آبی استانبول برویم؟

بهترین گزینه برای رسیدن به مسجد این است که از خط T1 تراموا استفاده کنید و در ایستگاه سلطان احمد پیاده شوید.

چه کسی مسجد آبی شهر استانبول را ساخت؟

مسجد آبی استانبول توسط سلطان احمد اول طراحی شده است. ساخت آن هزینه بی سابقه ای را برای او به همراه داشت، زیرا دارای 21043 کاشی به رنگ آبی در داخل و بیش از 250 پنجره شیشه ای رنگی ساخته شده در ونیز است که با سنگ های قیمتی منبت کاری شده اند.

آیا امکان بازدید از داخل مسجد آبی استانبول وجود دارد؟

بله، مسجد آبی استانبول در تمام طول سال به روی عموم باز است.

ساعات بازدید از مسجد آبی چگونه است؟

بازدید از مسجد آبی استانبول همه روزه از ساعت 8:30 الی 11:30، از ساعت 13:00 تا 14:30 و از ساعت 15:30 تا 16:45 امکان پذیر است.

چه توصیه هایی برای زیارت مسجد وجود دارد؟

یادآوری این نکته مهم است که مسجد آبی استانبول همچنان یک مسجد فعال است. به همین دلیل است که هنگام ورود به داخل آن نه تنها باید برخی توصیه ها را رعایت کنید، مانند پوشاندن بدن یا در مورد زنان، موها بلکه همچنین باید به یاد داشته باشید که در طول روز 5 بار فضای داخلی آن به نماز اختصاص داده می شود.

حرف آخر

در این مقاله اطلاعات مفید و مختصری در مورد مسجد آبی استانبول که نام اصلی آن مسجد سلطان احمد می باشد را تقدیم شما کردیم. این مسجد دارای 6 مناره بوده و از لحاظ معماری و سبک ساختاری منحصر به فرد و خاص است. در سفر به استانبول حتما از این مسجد زیبا دیدن کنید. خرید بلیط هواپیما استانبول با قیمت مناسب را از طریق سایت تراولا تجربه کنید. همچنین برای رزرو هتل می توانید به صورت آنلاین اقدام کرده و برای طرح سوالات خود با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.