Let’s travel together.

میدان تقسیم نماد استانبول مدرن را بیشتر بشناسید!

میدان تکسیم (Taksim Square) یکی از نمادی ترین بخش های شهر استانبول ترکیه است و هر مسافری که وارد این شهر می شود حتما سری به آن می زند. در این نوشته میدان تقسیم استانبول را معرفی می کنیم و خواهیم گفت میدان تکسیم کجاست، در کدام قسمت استانبول قرار گرفته، در چه سالی ساخته شده، جاذبه های دیدنی اطراف آن کجاست و غیره. با تراولا همراه شوید.

میدان تکسیم قلب استانبول اروپایی

میدان تکسیم در منطقه بی اغلو قرار داشته و جایی است که توریست ها می توانند در آن تقسیم شدن شهر استانبول به دو قسمت کاملا متفاوت را با چشم های خود ببینند. ترکیب عجیب و متفاوت زبان و فرهنگ ها در این منطقه مدرن و توریستی به وضوح قابل دیدن است. به همین خاطر است که میدان تکسیم یکی از سمبل های کلان شهر استانبول به شمار می رود. در مرکز این میدان مجسمه ای قرار دارد که یادبود انقلاب ترکیه است.

همه چیز درباره میدان تکسیم

تعداد بی شماری رستوران، فروشگاه، مراکز فرهنگی و هتل های لوکس در این بخش از شهر قرار دارد. میدان تکسیم جدای از اینکه یک مرکز تجاری و توریستی شهر است، یکی از پرطرفدارترین مناطق برای گردهمایی ها و اعتراضات ساکنین استانبول هم هست! یکی از مثال های واضح برای گردهمایی های اعتراضی در این میدان در سال 2013 اتفاق افتاد. خیل عظیمی از مردم در این منطقه جمع شدند تا به گسترش ساختمان سازی ها اعتراض کنند. داستان هم از این قرار بود که دولت ترکیه می خواست پارک گازی، یکی از آخرین مناطق سبز در مرکز شهر استانبول را به مرکز خرید تبدیل کند. همین هم باعث شد مردم در میدان تکسیم جمع شده و دست به اعتراض بزنند.

میدان تکسیم در کدام قسمت استانبول است؟ تقسیم استانبول روی نقشه

میدان تکسیم کجاست و موقعیت مکانی میدان استانبول چگونه است؟ میدان تکسیم در بخش اروپایی شهر استانبول کشور ترکیه و در محله بی اوغلو قرار دارد. خیابان استقلال یکی از خیابان های اطراف میدان تکسیم است که به دلیل وجود مراکز خرید فراوان، رستوران های متعدد و جمعیت همیشه در حال رفت و آمد و به خصوص تراموای قدیمی قرمز رنگ آن شناخته شده است. در نقشه زیر می توانید موقعیت مکانی میدان تقسیم استانبول را ببینید:

میدان تکسیم روی نقشه

برای دیدن جزئیات بیشتری از میدان تقسیم استانبول روی نقشه روی لینک زیر کلیک کنید:

میدان تکسیم؛ مرکزی برای گردهمایی ها

جمعیت میدان تکسیم

یکی از بایدهای انجام دادنی در میدان تکسیم، نشستن در یکی از تراس های این میدان و تماشای مردمی است که هر کدام به هدفی مسیر خود را پیدا می کنند و روز خود را می سازند. تفاوت های میان رنگ ها، فرهنگ ها و مردمی که می آیند و می روند یکی از جالب ترین چیزهای دیدنی در این میدان است! در واقع این تفاوت فرهنگ و استایل غربی در کنار ابعاد سنتی تر و اسلامی تر برخی از مردم شهر است که این میدان را تا این حد جالب می کند.

امکان ندارد در نزدیکی این میدان قدم بزنید و توجه تان به مجسمه مرکزی جلب نشود. این مجسمه یادبودی از انقلاب ترکیه و رهبر اصلی آن آتاتورک در کنار باقی رهبران این جنبش است. مجسمه انقلاب ترکیه یکی از مهم ترین سمبل های ترکیه مدرن است. به همین خاطر همیشه در این میدان توریست هایی را خواهید دید که در کنار آن عکس های خاطره انگیز خود را ثبت می کنند.

یکی دیگر از مناطق پرطرفدار حوالی میدان تکسیم بازار گل است. البته در مناطق حوالی میدان تکسیم تعداد زیادی تئاتر، مراکز فرهنگی، گالری های هنری، و سالن های کنسرت هم وجود دارد. خیابان استقلال، یک جاده مخصوص پیاده روی است که راه خود را از میان مناطق تاریخی اطراف میدان تکسیم به سمت ایستگاه ماشین های کابلی باز می کند. اکثر سفرات خانه ها و هتل های لوکس در همین خیابان قرار دارند. البته که مهم ترین مراکز خرید استانبول هم در خیابان استقلال واقع شده است!

به نیمه های مسیر خیابان استقلال که برسید، گالری چیچک را خواهید دید؛ کوچه ای بسیار زیبا، پر از کافه، بار و مغازه های چشم نواز! این منطقه ترکیب زنده ای از فرهنگ ها و صدای سازِ نوازنده هایی است که در گوشه گوشه این مسیر ساز می نوازند. در مسیر خیابان استقلال تعداد بی شماری فروشنده دوره گرد را خواهید دید که سیمیت می فروشند. سیمیت یکی از پرطرفدار ترین و خوشمزه ترین نان های ترکی و از غذاهای معروف ترکیه است که با دانه های کنجد تزیین شده است. البته در زمستان بلوط رست شده و بوی مطبوع آن تمام خیابان را پر می کند.

مدرنیته و سنت دست به دست هم در این منطقه از استانبول جریان دارند. میدان تکسیم همان جایی است که می توان خیابان های تنگ و باریک سنتی با کافه های دنج قدیمی پیدا کرد. در این کافه ها می توان خوشمزه ترین باقلواهای ترکی را پیدا کرد. این شیرینی از لایه های خمیر که با تکه های پسته و باقی مغزها پر شده، درست می شود. باور کنید که نشستن در تراس این کافه ها، خوردن یکی از این شیرینی های سنتی ترک و تماشای جنب و جوش این کلان شهر با ویو آسمان خراش هایش، یکی از بهترین تجربه های سفر شما از استانبول خواهد بود.

و اما شب های تکسیم که قطعا یکی از بهترین و زنده ترین لحظات سفر هر توریستی است! تعداد بی شماری رستوران نزدیک تکسیم برای غذا خوردن و خوش گذراندن در اطراف این میدان هست.

تاریخچه میدان تکسیم استانبول

عکس میدان تکسیم از بالا

نام این میدان بیانگر تاریخچه آن است. تکسیم در ترکی یعنی تقسیم شدن یا جدا شدن! این میدان در سال 1723 و در زمان فرمانرایی سلطان محمود اول مکانی بوده برای جمع آوری آب و سپس تقسیم آن به مناطق اطراف! آب از شمال شهر در مسیرهای اصلی به این مکان آورده شده و سپس در مخزنی سنگی جمع آوری می شد. از این مخزن آب اصلی لوله هایی به اطراف کشیده می شد تا نیاز مردم مناطق مختلف به آب را تامین کند.

این میدان از لحاظ تاریخی هم سمبلیک محسوب می شود. چرا که همین جا و در تاریخ 29 اکتبر سال 1923 بود که انقلاب ترکیه به صورت رسمی اعلام و به مردم معرفی شد. رهبر این انقلاب، مصطفی کمال آتاتورک (1881-1938) است. مجسمه آتاتورک و باقی همراهان او در این انقلاب ملی در مرکز میدان تکسیم قرار گرفته است. آتاتورک یکی از مهم ترین شخصیت های تاریخ ترکیه محسوب می شود؛ کسی که باعث و بانی مهم ترین و تاثیر گذارترین تغییرات فرهنگی و اجتماعی در ترکیه بود؛ از جمله باز کردن درهای این کشور به سمت غرب که در نهایت منجر به پیشرفت این مرز و بوم شد.

لازم به ذکر است که در طول زمان تغییرهای زیادی در این میدان اتفاق افتاده است. برای مثال در قرن 19، بخش ارتشی تکسیم ساخته شد. مدتی بعد این بخش به استادیوم تکسیم تغییر کاربری داد. اما این تغییر هم چندان پا بر جای نبود. چرا که در سال 1940 در محل استادیوم، پارک گازی شاخته شد. یکی دیگر از سازه های سمبیلک، اما فراموش شده نزدیک میدان تکسیم، ساختمان آتاتورک است. آخرین سازه ساخته شده در اطراف این میدان هم مسجدی جدید است.

میدان تکسیم بازتابی دو جانبه از جامعه مدرن در کنار بخش های سنتی تر و دینی تر کلان شهر استانبول است. این حقیقیت زمانی آشکار شد که در سال 2013، مردم در محل پارک گازی برای اعتراض جمع شدند و درگیری با پلیس اتفاق افتاد. مردم در این پارک جمع شدند تا در برابر سیاست های گسترش شهری و ساختمان سازی رییس جمهور اردوغان مقاومت کنند.

دیدنی های اطراف میدان تکسیم

تکسیم نه فقط یک میدان، بلکه یکی از مهم ترین مناطق گردشگری در تمام استانبول محسوب می شود. همان طور که نویسنده برنده جایزه نوبل، اورهان پاموک گفته: «اگر می خواهید درک درستی از استانبول داشته باشید باید جاده های پر رفت و آمد این شهر را پا به پای مردم بگردید. باید آنقدر جرات داشته باشید که مسیرهای نرفته را هم بگردید تا شانس درک این شهر در خانه تان را بزند».

تکسیم بهترین جای استانبول برای کشف نقاط راز آلود و کمتر دیده شده این شهر است جاهای دیدنی و کمتر دیده شده ای که خیلی هم دور نیستند. «موزه معصومیت» خانه ای متعلق به قرن 19 است که خیلی هم از این میدان فاصله ندارد. جالب است بدانید که نام این موزه از یکی از کتاب های پاموک الهام گرفته شده است. این موزه یک گالری هنری خاص برای نمایش بیش از هزار اثر هنری است که برگرفته از شخصیت های رمان های پاموک هستند.

البته پیشنهاد می کنم پیش از رفتن به این موزه خاص، به پاک گزی (Gezi) هم سری زده و چند دقیقه ای در آن پیاده روی کنید. در یکی از کافه بارهای کنار این پارک دمی استراحت کنید و از دیدن مناظر فوق العاده اش لذت ببرید. ساکنین استانبول تعصب خاصی به این پارک دارند. این حقیقت در اعتراضات سال 2013 به وضوح دیده شد!

یکی از بایدهای دیدنی در میدان تکسیم، برج گالاتا است. البته می تواند از پل گالاتا هم رد شوید. این برج گوشه ای تاریخی از شهر بوده و بهترین ویو از استانبول و بسفورس را به بازدید کنندگانش هدیه می دهد. جالب است بدانید که برج گالاتا یکی از قدیمی ترین برج های جهان است که به دستور امپراطور دوران بیزانس، آناستازیو ساخته شده است. برج گالاتا در آن زمان فانوس دریایی بوده است. با گذشت زمان و آسیب دیدگی های پی در پی، برج بارها بازسازی شده و به روش های متفاوت مورد استفاده قرار گرفت. روزگاری برج گالاتا سیاهچال بوده؛ زمانی برج دیده بانی و روزگاری هم کاربرد رصدخانه ای داشته است.

دیدنی های اطراف میدان تقسیم استانبول - برج گالاتا
برج گالاتا استانبول

لازم به ذکر است که برج گالاتا و میدان تکسیم بخش اروپایی استانبول را تشکیل می دهند که معمولا به نام محله بی اغلو شناخته می شود. محله جهانگیر هم بخش دیگری از این بافت اروپایی است. جالب است بدانید که محله جهانگیر الهامی از آثار ارهان پاموک بوده و آزاد ترین بخش از شهر استانبول است. شاید به همین خاطر است که گردهمایی های هنرمندان، نویسنده ها و بازیگران در این محله بود و هیچ کسی کاری به کار دیگران ندارد. وقت گذراندن در کوچه پس کوچه های رنگارنگ این محله ها، پرسه زدن در کافه بارهای بی شمارش و در نهایت تماشای دریای مرمره با ساحل آسیایی اش تجربه ای غیر قابل وصف است. پس،جای هیچ تعجبی ندارد اگر بگویم مجله گاردین در سال 2012 این محله را به عنوان یکی از 5 جای زیبای دنیا معرفی کرده است!

نام این محله، به نام یکی از فرزندان سلطان سلیمان، جهانگیر نام گذاری شده است. سلطان در این محله مسجدی چوبی با ویو بسفورس بنا نهاد تا یادبودی باشد برای فرزندش که دیار فانی را وداع گفته بود. این مسجد در سال 1559 ساخته شد و پس از آسیب دیدگی در سال 1889 بازسازی شد.

حرف آخر

میدان تقسیم یا تکسیم (Taksim Square) در سال 1928 توسط پیئترو کانونیکا مجسمه ساز ایتالیایی ساخته شده است. این میدان یکی از نقاط مهم شهر استانبول ترکیه و محلی برای گردهمایی ها می باشد که در منطقه بی اوغلو در بخش اروپایی ترکیه واقع شده است. در این مقاله سعی شد به معرفی میدان تقسیم بپردازیم و دانستنی های مهم در مورد آن و جاهای دیدنی اطراف آن را ارائه دهیم. اگر قصد اقامت در استانبول و در نزدیکی میدان تقسیم را دراید پیشنهاد می کنیم نگاهی به مقاله هتل های نزدیک میدان تکسیم بیاندازید. برای خرید بلیط هواپیما استانبول و رزرو هتل سایت تراولا همراه شماست.

تراولا
مجسمه میدان تکسیم استانبول نماد چیست؟

مجسمه ای که در میدان تکسیم استانبول قرار گرفته، یادبود جمهوریت ترکیه و نماد استقلال ترکیه است. در این مجسمه آتاتورک و باقی همراهان او در انقلاب ترکیه دیده می شوند.

میدان تکسیم در کدام منطقه استانبول است؟

منطقه بی اوغلو استانبول 

فاصله میدان تکسیم تا فرودگاه جدید استانبول چقدر است؟

40 کیلومتر

فاصله میدان تکسیم تا پل گالاتا چقدر است؟

350 متر

میدان تکسیم در چه سالی ساخته شده است؟

1928 میلادی (1306 شمسی)

علت نامگذاری میدان تکسیم چیست؟

taksim در زبان ترکی استانبولی به معنی تقسیم کردن است. علت نامگذاری میدان تقسیم مربوط به اوایل دوران عثمانی است، در آن دوران ارسال آب به نقاط مختلف شهر از طریق این میدان انجام می‌ شد.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.