Let’s travel together.

سقف مجاز ورود و خروج ارز توسط مسافر

بخش مهمی از برنامه سفر و خروج از کشور به هر قصدی که باشد، بحث هزینه و میزان بودجه‌ مورد نیاز برای سفر است. اگر شخصی اقامت کشور دیگری را داشته باشد یا در خارج از کشور به تحصیل مشغول باشد، شاید در کشور مقصد اقدام به افتتاح حساب بانکی کرده باشد، اما اگر حساب بانکی نداشته باشد یکی از مهمترین سوال‌های مسافران این خواهد بود که سقف مجاز ورود و خروج ارز توسط هر مسافر چقدر است؟

سقف مجاز ورود و خروج ارز

سقف مجاز ورود و خروج ارز توسط هر مسافر چقدر است؟

براساس آنچه از سوی بانک مرکزی اعلام شده است، میزان ارز مجاز ورود به کشور در سال 1401 تا سقف 10.000 یورو و معادل آن برای سایر ارزها و سقف مجاز برای خروج ارز 5000 یورو از مرزهای هوایی و تا سقف 2000 یورو از مرزهای زمینی، دریایی و ریلی است.

اگر قصد ورود و خروج اوراق بهادار را دارید، سقف مجاز ورود و خروج برای اوراق بهادار هم ارزشی معادل ارز دارد و نباید ارزش آن برای خروج از 5000 یورو و برای ورود از 10000 یورو تجاوز کند.

شرایط ورود و خروج ارز بیش از حد مجاز

اگر برای ورود به کشور مبلغ ارزی که همراه خود دارید، بیشتر از حد مجاز اعلام شده است، باید در زمان ورود به فرودگاه به صورت کتبی یا شفاهی این موضوع را به گمرک اعلام کنید. البته مسافران می‌توانند قبل از ورود به کشور اطلاعات مورد نیاز را به صورت سیستمی در درگاه گمرک به ثبت برسانند.

در صورتیکه هم که مسافر برای خروج از کشور می‌خواهد ارز اسکناسی بیشتری را همراه خود ببرد، اول باید میزان ارز مازاد را به اطلاع گمرک برساند. بعد از اعلام موضوع یک کدرهگیری در اختیار مسافر قرار می‌گیرد که می‌تواند با آن به یکی از شعب بانک ملی مراجعه کند و میزان ارز مورد نظر را تحویل داده و در ازای آن از بانک رسید چاپی دریافت کند.

علاوه بر اظهارنامه گمرکی با داشتن سند از موسسه اعتباری یا رسید سنا نیز می‌توانید نسبت به خروج ارز بیش از حد مجاز اقدام نمایید. اگر اقدامات لازم نسبت به اعلام ورود یا خروج ارز بیشتر از حد مجاز، انجام نشود، مسافر مشمول مجازات مقرر در قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز خواهد شد.

سقف مجاز ورود و خروج ریال چقدر است؟

اگر می‌خواهید به هر دلیلی برای خروج از کشور یا ورود به آن مبلغی را به ریال همراه خود داشته باشید، میزان مجاز برای ورود و خروج ریال تا سقف 500 هزار تومان برای هر مسافر تعیین شده است.

بیشتر بخوانید : هزینه سفر به دبی در سال 2023 (سفر 5 روزه)

ارز مسافرتی چیست؟

بانک مرکزی مبلغی را به عنوان کمک هزینه به افرادی که قصد سفر به خارج از کشور دارند، اختصاص می‌دهد که به آن ارز مسافرتی می‌گویند. پس به عبارتی ارز مسافرتی یک فرصت قانونی برای دریافت ارز خارجی برای مسافرانی است که قصد سفر به کشوری دیگر را دارند.

ارز مسافرتی چیست؟

چرا مسافران تمایل به دریافت ارز مسافرتی دارند؟

همانطور که اشاره کردیم آنچه به عنوان ارز مسافرتی در اختیار مسافران گذاشته می‌شود، نوعی کمک هزینه است و همواره یکی از مهمترین دغدغه‌های مسافران نیز بحث مربوط به هزینه‌های سفر است. با توجه به ارزان بودن ارز مسافرتی و اختلاف قیمتی که با ارز آزاد دارد، دریافت آن همواره برای مسافران اهمیت بالایی داشته است و ترجیح می‌دهند از سهمیه ارز مسافرتی استفاده کنند.

چگونه ارز مسافرتی تهیه کنیم؟

برای دریافت ارز مسافرتی باید به بانک‌هایی که ارائه دهنده این نوع ارز هستند مراجعه کنید و مدارک مورد نیاز را همراه‌تان داشته باشید.

مدارک لازم برای دریافت ارز مسافرتی:

1. اصل و کپی گذرنامه (با اعتبار بالای 6 ماه).

2. اصل کارت ملی.

3. اصل و کپی بلیط هواپیما (همراه با مهر آژآنس هواپیمایی یا کدرهگیری).

4. اصل و کپی ویزا (در صورتی‌که به کشوری سفر می‌کنید که نیاز به اخذ ویزا دارد).

5. اصل رسید واریز عوارض خروج از کشور.

6. تکمیل اینترنتی یا حضوری فرم درخواست ارز.

7. کارت بانکی متعلق به شخص خریدار.

8. شماره موبایل متعلق به شخص خریدار.

9. تحویل رسید دریافت ارز مسافرتی.

مدارک لازم برای دریافت ارز مسافرتی

بعد از مراجعه به شعبه ارزی و پرداخت وجه و عوارض خروج از کشور و به همراه داشتن مدارک مورد نیاز، حواله ارزی به شما داده می‌شود. با تحویل حواله در روز پرواز به شعبه همان بانک در فرودگاه، می‌توانید نسبت به دریافت ارز مسافرتی اقدام کنید. در آخرین مرحله با دریافت قیمت از بانک مرکزی، می‌توانید ارز مسافرتی را با همان قیمت اعلام شده، خریداری کنید.

بانک‌های ارائه دهنده ارز مسافرتی:

• بانک ملی

• بانک تجارت

• بانک ملت

• بانک سامان

• بانک پارسیان

به هر مسافر چقدر ارز مسافرتی تعلق می‌گیرد؟

در گذشته ارز مسافرتی توسط بانک مرکزی فقط به مسافرانی تعلق می‌گرفت که قصد سفر هوایی به خارج از کشور را داشتند. اما در حال حاضر میزان ارز مسافرتی که به هر مسافر اختصاص داده می‌شود، از این قرار است:

• سفر به کشورهای نیازمند به اخذ ویزا: 500 یورو

• سفر به کشورهای بدون نیاز به ویزا: 300 یورو

• سفرهای زمینی، ریلی و دریایی: 300 یورو

به هر مسافر چقدر ارز مسافرتی تعلق می‌گیرد

سوالات متداول

چه کسانی نمی‌توانند ارز مسافرتی دریافت کنند؟

اگر مسافری که قصد خروج از کشور را دارد، کمتر از 12 سال سن داشته باشد، مقیم کشور نباشد و یا گذرنامه سیاسی داشته باشد، شامل قانون دریافت ارز مسافرتی نمی‌شود.

واحد ارز مسافرتی چیست؟

طبق آنچه از سوی بانک مرکزی اعلام شده است، واحد تمام ارزهای مسافرتی یورو می‌باشد.

آیا امکان ورود یا خروج ارز بیشتر از حد مجاز وجود دارد؟

بله، در صورت اظهار و اعلام شفاهی یا کتبی موضوع به بخش گمرک فرودگاه این امکان وجود دارد.

مطالب مرتبط :

عوارض خروج از کشور 1401

مبلغ عوارض خروج از کشور سال ۱۴۰۲ چقدر است؟ 

خرید خدمات CIP از تراولا

اصطلاحات پرکاربرد در فرودگاه

قوانین و مقررات گمرکی کالای همراه مسافر

خرید بیمه مسافرتی الزامی است؟

ممکن است شما دوست داشته باشید
1 نظر
  1. Elhm می گوید

    چرا بانک ها ارز مسافرتی به صورت زمینی نمیدن

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.