Let’s travel together.

عوارض خروج از کشور 1401

بحث پرداخت عوارض خروج از کشور اولین بار در سال 1364 و زمانی مطرح شد که با توجه به جنگ میان ایران و عراق، کشور در شرایط اقتصادی بدی قرار داشت. با توجه به اینکه در آن سال‌ها خروج از کشور به دلیل ناامنی و فرار از بمباران، افزایش چشمگیری داشت و خروج ارز از کشور نیز ضربه دیگری به اقتصاد وارد می‌کرد، تصمیم بر این شد که مجلس شورای اسلامی قانون دریافت عوارض خروج از کشور را تصویب کند. مبلغی که اولین برای عوارض خروج از کشور در سال 64 پرداخت شد، مبلغ 5.000 تومان بود.

عوارض خروج از کشور چیست؟

در واقع عوارض خروج از کشور به عنوان مالیات سفر محسوب می‌شود و عوارضی که پرداخت می‌کنید از سال 1398 به حساب دولت واریز می‌شود. همچنین جالب است که بدانید بخش اندکی از این مبلغ به سازمان گردشگری و بخشی هم به بازسازی و به‌سازی روستاهای مرزی تعلق می‌گیرد.

مبلغ عوارض خروج از کشور در سال 1401 چقدر است؟

مبلغ عوارض خروج از کشور هر سال از طرف وزارت اقتصاد و طبق قانون بودجه تعیین می‌شود و ممکن است این مبلغ نسبت به سال قبل تغییر کند. دولت عوارض خروج از کشور برای سال 1401 را همان 400 هزار تومان برای هر نفر اعلام کرده است که با نرخ سال قبل یکسان است و اخباری که از افزایش 14 برابری عوارض خروج از کشور صحبت می‌کنند، صحت ندارند. در واقع هنوز نرخ جدیدی برای مبلغ عوارض اعلام نشده است.

عوارض خروج از کشور سال 1401 برای گروه‌های مختلف چقدر است؟

قیمت 400 هزار تومان به عنوان نرخ عوارض خروج از کشور به افرادی تعلق می‌گیرد که برای بار اول قصد خروج از کشور را دارند. اما اگر بخواهید برای بار دوم و سوم در یک سال سفر خارجی داشته باشید یا اینکه جزو گروه خاصی از مسافران باشید، هزینه عوارض خروج از کشور تا حدی تغییر می‌کند.

عوارض خروج از کشور کودکان

نرخ عوارض خروج از کشور برای کودکان نیز باید پرداخت شود و مبلغ آن هیچ تفاوتی با عوارض خروج برای بزرگسالان ندارد. به عبارتی هر مسافری که کد ملی و بلیط پرواز دارد، یک شخص مستقل محسوب می‌شود و باید برای خروج از کشور عوارض پرداخت کند.

روش‌ های پرداخت عوارض خروج از کشور

یکی از راه‌های مرسوم برای پرداخت عوارض خروج از کشور مراجعه به سامانه الکترونیکی سداد است. این سامانه با همکاری سازمان امور مالیاتی کشور و بانک ملی ایران ایجاد شده است. برای پرداخت عوارض از طریق سامانه پرداخت الکترونیکی سداد، باید ابتدا مقصد سفر را انتخاب کنید و بعد از وارد کردن شماره تلفن همراه، کد ملی و …، مبلغ عوارض خروج از کشور را پرداخت کنید.

اما راه‌های دیگری نیز برای پرداخت عوارض خروج از کشور وجود دارد، که در ادامه همه این روش‌ها را نام خواهیم برد:

– سامانه سداد

– اپلیکیشن ایوا

– وبسایت بانک ملی

– مراجعه به شعب بانک ملی

– دستگاه‌های ATM داخل فرودگاه

– پیام‌رسان بله

چه کسانی از پرداخت عوارض خروج از کشور معاف هستند؟

با توجه به اهدافی که برای سفر وجود دارد و شرایطی که مسافران دارند، برخی از گروه‌ها از پرداخت عوارض خروج از کشور معاف شده‌اند. گروه‌هایی که شامل معافیت پرداخت عوارض خروج از کشور می‌شوند:

– خدمه پرواز

– دارندگان گذرنامه سیاسی

– بیماران دارای مجوز درمان در خارج از کشور

– دانشجویان دارای جواز تحصیل در خارج از کشور

سوالات متداول عوارض خروج از کشور

آیا دانشجویان باید عوارض خروج از کشور پرداخت کنند؟

خیر. دانشجویان با داشتن مجوز تحصیل در کشوری دیگر، از پرداخت عوارض برای خروج از کشور معاف هستند.

آیا امکان پرداخت عوارض خروج از کشور به صورت نقدی وجود دارد؟

خیر. تا قبل از سال 97 این امکان وجود داشت اما با توجه به صف‌هایی طولانی که برای پرداخت عوارض ایجاد می‌شد و زمانبر بودن آن، از سال 97 پرداخت عوارض تنها از طریق درگاه‌های پرداخت الکترونیکی انجام می‌شود.

در صورتی‌که عوارض را پرداخت کنیم اما سفر لغو شود، چه اتفاقی می‌افتد؟

در صورتی که شما عوارض را پرداخت کرده باشید اما سفر لغو شود، با توجه به اینکه اعتبار پرداخت عوارض خروج از کشور سالانه است، می‌توانید در زمان دیگری در طول سال از همان عوارض استفاده کنید.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.