Let’s travel together.

قوانین و مقررات گمرکی کالای همراه مسافر

تصور برخی از افراد برای سفرهای خارجی این‌گونه است که هم می‌توانند انواع و اقسام وسایل را با خود ببرند و هم هرگونه وسایلی را به‌عنوان بار مسافر، همراه خود بیاورند. این در حالی است که قوانین خاصی برای گمرک کالاهایی که همراه مسافر از کشور خارج شده یا به کشور وارد می‌شود، وجود دارد. در حقیقت برخی موارد شامل ممنوعات گمرکی هستند. برخی کالاها به‌هیچ‌وجه اجازه خروج یا اجازه ورود به کشور ندارند. همچنین باید بدانید که برخی کالاها شامل مالیات و هزینه گمرکی می‌شوند. در این مقاله قصد داریم تا شما را به‌صورت کامل با قوانین و مقررات گمرکی کالای همراه مسافر آشنا کنیم. به این ترتیب دیگر دچار مشکلات متعدد در فرودگاه یا گذرگاه‌های کشور نمی‌شوید. پس در ادامه همراه ما باشید.

گمرکی کالا

مسافران خروجی

معمولاً وسایلی که همراه مسافر هستند، اجازه خروج پیدا می‌کنند. در این میان می‌توان به وسایل شخصی ساده از جمله موبایل، لپ‌تاپ، ساعت، البسه، لوازم آرایشی و بهداشتی، زیورآلات و … اشاره کرد. البته برخی وسایل برای خروج از کشور شامل محدودیت می‌شوند. به همین خاطر باید درباره آن‌ها اطلاع داشته باشید تا هنگام خروج از کشور و چک‌کردن چمدان و بار، دچار مشکل نشوید. در این شرایط ممکن است حتی به دلیل مباحث گمرک کالا، از پرواز جا بمانید. پس این قوانین و مقررات را به‌خوبی مطالعه کرده و ساک و چمدان خود را بر همان اساس مرتب کنید.

● خشکبار

پسته، زعفران و سایر خشکبار جزو کالاهایی هستند که در اکثر مواقع مسافران ایرانی با خود به خارج از کشور می‌برند. توجه داشته باشید که همراه بردن خشکبار تا زمانی که جنبه تجاری نداشته باشد، ایرادی ندارد. به همین خاطر حداکثر مجاز پسته برای خروج به‌ازای هر گذرنامه، 10 کیلوگرم و زعفران به‌ازای هر گذرنامه 100 گرم خواهد بود. بیش از این مقدار اجازه خروج داده نمی‌شود؛ مگر آن که جنبه تجاری داشته باشد که در این صورت باید با گمرک صحبت کنید.

● فرش و گلیم

اگر قصد دارید در سفر فرش و گلیم همراه خود ببرید، مجموعه مساحت فرش و گلیم نباید از 20 مترمربع بیشتر باشد. البته این محدودیت درباره سفر به کشورهای سوریه، عراق و عربستان سعودی صدق نمی‌کند. نگران نوع فرش یا گلیم هم نباشید که روی این اعداد تأثیرگذار نیست. چه تابلوفرش، چه فرش ماشینی و چه فرش دستبافت دارای این محدودیت خواهد بود.

● ارز همراه مسافر

مسافران خارجی می‌توانند فقط 5 هزار یورو یا معادل آن را به‌عنوان ارز کشور مقصد همراه خود داشته باشند. البته این موضوع برای مرزهای هوایی صدق می‌کند و در مرزهای زمینی به 2 هزار یورو یا معدل کاهش می‌یابد. میزان خروج ریال ایرانی نیز به همراه هر مسافر، حداکثر 5 میلیون ریال است.

گمرکی کالا

● طلا و نقره

خروج تمامی فلزات گران‌بها به خارج از کشور ممنوع است. البته اگر همراه خود زیورآلات شخصی دارید، نهایتاً باید وزن آن‌ها به 150 گرم برسد. این در حالی است که جنبه تجاری و فروش نداشته باشد. در صورتی که زیورآلات به‌صورت بسته‌بندی و قابل‌فروش باشند، اجازه خروج آن‌ها را نخواهید داشت. این وزن نیز مخصوص طلا، نقره و زیورآلاتی است که همراه خود به‌عنوان وسایل شخصی دارید.

● آثار هنری و اشیا عتیقه

آثار هنری و اشیا عتیقه جزو ممنوعات گمرک کشور هستند. هیچ‌کس به‌هیچ‌وجه در هیچ شرایطی اجازه خروج آثار هنری و اشیا عتیقه از کشور را ندارد. این موضوع خلاف قانون است و با فرد خاطی برخورد قانونی می‌شود.

● خاویار

خاویار یک ماده غذایی بسیار گران‌قیمت است. بد نیست بدانید که قیمت خاویار در ایران به‌مراتب از کشورهای خارجی کمتر خواهد بود. به همین خاطر برخی مسافران خاویار را به جنبه تجاری از کشور خارج می‌کنند. برای جلوگیری از این موضوع، هر مسافر با یک گذرنامه می‌تواند نهایتاً 125 گرم خاویار همراه خود خارج کند. بیشتر از آن شامل گمرک کالا می‌شود.

● سیگار

سیگار در کشورهای خارجی بسیار گران‌قیمت است. به همین خاطر مسافران سیگاری، از ایران سیگار همراه خود می‌برند. البته برخی افراد هم از این موقعیت برای کسب درآمد و فروش سیگار به کشورهای خارجی استفاده می‌کنند. برای جلوگیری از این سوءاستفاده، حداکثر 10 بسته سیگار یا همان یک باکس سیگار هر مسافر می‌تواند همراه خود داشته باشد. این میزان به‌ازای هر گذرنامه و هر مسافر خواهد بود.

● سلاح و مهمات

مسافران به‌هیچ‌وجه اجازه حمل سلاح و مهمات همراه خود ندارند. این موضوع نه فقط جزو ممنوعات گمرک، بلکه جزو ممنوعات پلیس فرودگاه هم است.

مسافران ورودی

مسافرانی که از کشورهای خارجی وارد مرز ایران می‌شوند، محدودیت‌های خاصی در ورود کالاهای مختلف خواهند داشت. این‌طور نیست که هر مسافر هر کالایی با هر مبلغ و حجمی را همراه خود به کشور وارد کند. در ادامه شما را با محدودیت‌های ورود کالا توسط مسافر آشنا می‌کنیم.

● ورود طلا، نقره و ارز

مسافران ورودی فقط می‌توانند تا 10 هزار یورو یا معادل آن را ارز همراه خود داشته باشد.

● ورود کالای خارجی

هر فرد در هر سال مجاز است تا به‌اندازه 80 دلار کالای خارجی معاف از گمرک و هزینه‌های آن وارد نماید. البته سوغاتی و مواردی که قابلیت فروش و استفاده تجاری نداشته باشند از این قاعده مستثنی هستند. تشخیص اینکه چه کالاهایی جنبه تجاری دارند و چه کالاهایی سوغاتی هستند، به عهده کارشناسان گمرک کالای کشور خواهد بود.

گمرکی کالا

مقررات واردات ابزارآلات کار همراه کارگران

در این رابطه باید حتماً با گمرک کشور صحبت کنید. در صورت ارائه مدارک کافی برای نیاز به ابزارآلات خاص همراه کارگران و همچنین به‌شرط برگشت این ابزارآلات بعد از اتمام پروژه و عدم فروش یا هرگونه استفاده تجاری از این ابزارآلات، کارفرما می‌تواند تحت شرایط خاص، ابزارآلات را بدون پرداخت هزینه گمرکی وارد کشور کند. توجه داشته باشید که برای این کار حتماً باید مدارک موردنیاز گمرک را ارائه دهید.

مقررات واردات کالاهای همراه ایرانیان مقیم خارج

برای ایرانیانی که مقیم خارج کشور هستند، قوانین خاص گمرک وضع شده است. اشیای شخصی و لوازم‌خانگی مستعمل یا همان دست‌دوم ایرانیان مقیم خارج از کشور، همراه با گذرنامه خدمت، عادی یا سیاسی که مدت اقامت آن‌ها در خارج از کشور یک سال یا بیشتر باشد یا اینکه شش ماه به‌صورت متوالی در خارج از کشور حضور داشته باشند، با شرایط خاص آزاد خواهد بود.

اول اینکه لوازم و اشیای مسافر همراه مسافر حمل شوند یا اینکه حداقل یک ماه قبل یا حداکثر یک ماه بعد از او به اداره گمرک ارسال شوند. این لوازم باید با شئونات اسلامی و اجتماعی تطابق داشته باشند و جنبه تجاری نیز نداشته باشند. همچنین فرد نباید طی 5 سال قبل از چنین معافیتی استفاده کرده باشد. علاوه بر این، کارمندان دولت که برای انجام ماموریت‌های کاری یک‌ساله یا بیشتر به کشورهای خارجی سفر کرده‌اند، بعد از پایان مأموریت، مشمول شرط مدت یک‌ساله توقف کالا نخواهند شد. توجه داشته باشید منظور از اشیا و لوازم شخصی، لوازمی هستند که خود فرد به‌صورت روزمره از آن‌ها استفاده می‌کرده است. برای مثال خودرو شامل این موارد نمی‌شود. همچنین واردات کالاهای همراه مسافران ورودی به کشور در صورتی که جزو وسایل شخصی آن‌ها در حد متعارف باشد، در اداره گمرک مجاز خواهد بود.

گمرکی کالا

ممنوعیت‌های کلی واردات و صادرات

● تمام وسایل قمار؛

● مشروبات الکلی؛

● انواع اسلحه سرد و گرم، مواد متحرقه و مواد منفجره؛

● انواع مختلف مواد مخدر؛

● نشریات، فیلم، تصاویر، عکس یا هر کالایی که با شئونات مذهبی و ملی کشور متغایر باشند؛

● هر نوع نشریه یا نوشته‌ای که مخالف مذهب کشور یا مخل نظم عمومی کشور شوند؛

● کالاهایی که منع شرعی و قانونی دارند؛

● رادیوضبط، تلویزیون، فریزر، یخچال‌فریزر، یخچال؛

● کالاهایی که حجیم هستند؛

● حیوانات و پرندگان؛

● اقلام مخابراتی از جمله تلفن ‌بی‌سیم و … فقط با دریافت مجوز از وزارت ارتباطات و فناوری امکان‌پذیر است؛

● انواع بذر، گل، نهال و سایر گیاهان فقط با کسب مجوز از قرنطینه نباتی مجاز خواهد بود؛

● انواع ماهی زنده با ارائه مجوز از وزارت جهاد کشاورزی امکان‌پذیر خواهد بود.

سخن آخر

خب دوستان عزیز، به‌صورت کامل با تمام کالاهایی که می‌توانید در ورود و خروج از کشور همراه داشته باشید، آشنا شدید. توجه داشته باشید که فقط وسایل خود را همراه بیاورید و از قبول وسایل دیگران خودداری کنید. همچنین به‌هیچ‌وجه وسایلی را مخفی نکنید و هرآنچه که همراه آورده‌اید را به اداره گمرک مرزی ارائه دهید. در غیر این صورت اگر این اجناس را خود کارکنان کشف کنند، با شما برخورد قانونی خواهد شد. همچنین بهتر است تا تمامی این موارد را به‌دقت مرور کنید تا نه همراه خود به خارج از کشور ببرید و نه خارج از کشور آن‌ها را تهیه کنید و اجازه ورود آن صادر نشود. در این حالت متحمل ضرر و زیان‌های مالی مختلف خواهید شد. ما گفتنی‌های ورود و خروج کالا و وسیله به/از کشور را گفتیم؛ حال اگر شما خبر تازه یا خاطره‌ای جالب در این رابطه دارید، خوشحال می‌شویم آن را با ما به اشتراک بگذارید.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.