Let’s travel together.

برای سفر بیزینس بگیریم یا فرست کلاس؛ کدام بهتر است و چرا؟

حتما موقع خرید بلیط هواپیما متوجه تفاوت قیمت بلیط های بیزینس کلاس و فرست کلاس (first class) شده اید اما آیا می دانید این تفاوت قیمتی به چه دلیل است و تفاوت پروازهای بیزینس کلاس و فرست کلاس چیست؟ اگر در دوراهی خرید بلیط هواپیما بیزینس کلاس یا فرست کلاس مانده اید خواندن این راهنما از مجله گردشگری تراولا را به شما توصیه می کنیم.

چند کلاس پروازی مختلف وجود دارد؟

به طور معمول، چهار کلاس پروازی وجود دارد: اکونومی، پریمیوم اکونومی، بیزینس و فرست کلاس. قیمت بلیط های هر کلاس پروازی با افزایش خدمات و امکانات، افزایش می یابد. بیشتر خطوط هوایی چهار کلاس پروازی دارند، اما استثنا نیز وجود دارد. همچنین، مدل های مختلف هواپیما چیدمان های متفاوتی دارند، بنابراین همیشه بهتر است قبل از خرید بلیط تمام گزینه های ممکن را بررسی کنید. نقشه صندلی های یک خط هوایی و یک مدل هواپیمای خاص هر آنچه نیاز دارید را در اختیارتان قرار می دهد.

بیشتر بخوانید: کلاس های پروازی و کدهای پرواز به چه معنا هستند؟

پول بیشتر، امکانات بیشتر

اگرچه تفاوت های بین کلاس پروازی فرست کلاس و بیزینس کلاس به اندازه تفاوت های بین اکونومی و بیزینس قابل توجه نیست، اما همچنان باید مواردی را هنگام انتخاب کلاس پروازی سفر خود مد نظر داشته باشید. به طور کلی، قیمت بلیط های فرست کلاس تقریبا دو برابر بیزینس کلاس است. این قیمت بر اساس مسیر و خط هوایی دستخوش تغییر می شود.

وقتی با بیزینس کلاس سفر می کنید، مهم است به یاد داشته باشید که خدمات ارائه شده تا حد زیادی به خط هوایی که از آن استاده می کنید بستگی دارد و البته این که پرواز داخلی است یا خارجی.

تفاوت بین فرست کلاس و بیزینس کلاس چیست؟

پرواز فرست کلاس

تفاوت بین این دو کلاس پروازی تا حد زیادی بین خطوط هوایی، مدل هواپیما و سفرهای داخلی و خارجی مشخص می شود. با این وجود، فرست کلاس خدمات بیشتر و بهتری را ارائه می دهد به طوری که فضای صندلی ها بیشتر و جادار تر است. علاوه بر این، غذاخوری فرست کلاس درجه یک است و لانژ فرودگاهی این کلاس پروازی به طور خاص در آسیا، امتیازات بهتری مانند سواری با راننده از لانژ تا هواپیما و درمان های اسپا را شامل می شود.

آیا بلیط های فرست کلاس در مقایسه با بیزینس کلاس ارزش خرید دارند؟

بله، به خصوص در پروازهای طولانی بین المللی گزینه بهتری است. در این کلاس پروازی، مسافر امکانات و خدمات بیشتری را نسبت به بیزینس کلاس دریافت می کند. این امکانات شامل فضای صندلی بیشتر، وعده های غذایی ممتاز و انتخاب نوشیدنی، دوش داخل هواپیما و خدمات جذاب تر است. به یاد داشته باشید که هزینه معمولا بیشتر از تفاوت بین کلاس های پروازی فرست و بیزینس است، که همین اختلاف نیز قابل توجه می باشد.

تفاوت بین فرست کلاس و بیزینس کلاس در یک پرواز بین المللی

برخلاف پروازهای داخلی، کابین پریمیوم در پروازهای بین المللی همیسه فرست کلاس نیست. بسیاری از خطوط هوایی بهترین کابین پریمیوم خود را بیزینس کلاس می نامند و اصلا فرست کلاس ندارند. خطوط هوایی که فرست کلاس دارند نیز در تمام هواپیماها و پروازهای خود آن را ارائه نمی دهند. با این وجود، یک چیز استاندارد است: در پروازهایی که این کلاس پروازی را ارائه می دهند، کابین فرست کلاس بر بیزینس کلاس ارجحیت دارد.

تفاوت این دو کلاس پروازی در جزئیات است. بهترین روش برای مقایسه بیزینس کلاس بین المللی با فرست کلاس بین المللی این است که بیزینس کلاس بسیار درجه یک اما همچنان در دسترس است، اما فرست کلاس بیش از حد لوکس و شیک است.

بیشتر کابین های فرست کلاس بین المللی خطوط هوایی، تجربه سفر با فرست کلاس را به خوبی ارتقا داده اند به طوری که افزایش قیمت آن نسبت به بیزینس کلاس توجیه داشته باشد. با این وجود، مراقب هستند که بیش از حد انحصاری و اختصاصی نباشد، زیرا مشتریان خود را به خاطر سفر با جت های شخصی از دست خواهند داد.

همانطور که گفته شد، برخی از خطوط هوایی تنها بیزینس کلاس دارند و کلاس پروازی فرست کلاس را ارائه نمی دهند. خطوط هوایی که هر دو کلاس پروازی را ارائه می دهند، تمام سعی خود را می کنند که کابین بیزینس کلاس شبیه به فرست کلاس نباشد و افزایش قیمت توجیه پذیر باشد.

لازم به ذکر است که دسترس پذیری فرست کلاس بین المللی اغلب به مجموعه ای کوچک تر از شهرهایی با تقاضای بیشتر محدود می شود؛ به طور خاص شهرهایی با تمرکز بر صنعت سرگرمی، بانکداری، انرژی و تکنولوژی که مسافرهایی را می پذیرند که ترجیح می دهند از فرست کلاس استفاده کنند.

مزایا و معایب پرواز با بیزینس کلاس و فرست کلاس

مزایای پرواز با بیزینس کلاس

  • قیمت بلیط ارزان تر نسبت به فرست کلاس
  • بیشتر در دسترس است
  • خدمات داخلی ساده تر

معایب پرواز با بیزینس کلاس

  • فضای کمتر در مقایسه با فرست کلاس
  • حریم خصوصی کمتر در مقایسه با فرست کلاس

مزایای پرواز با فرست کلاس

  • نهایت در حریم خصوصی و فضای داخلی
  • خدمات فوق العاده برای تعداد بسیار کم مسافران

معایب پرواز با فرست کلاس

  • بلیط گران تر نسبت به بیزینس کلاس
  • خدمات داخل هواپیما می تواند طولانی باشد

لانژهای فرست کلاس در مقایسه با بیزینس کلاس

مسافران بیزینس و فرست کلاس معمولا به لانژ در اکثر فرودگاه ها دسترسی دارند. لانژهای بیزینس کلاس دارای محل های نشستن راحت هستند. علاوه بر این، اغلب محیط کار، سوئیت های دوش گرفتن، بوفه ای با غذاهای سرد و گرم، بار باز، مکان های ساکت برای چرت زدن و زمین بازی برای کودکان دارند.

خطوط هوایی که کابین های فرست کلاس بین المللی ارائه می دهند، همیشه یک لانژ فرست کلاس مجزا دارند. لانژهای فرست کلاس معمولا امکانات مشابه با لانژهای بیزینس کلاس ارائه می دهند با این تفاوت که خلوت تر هستند و امکان دریافت خدمات شخصی وجود دارد. همچنین ارائه تجربه غذاخوری به سبک رستوران نیز در لانژهای فرست کلاس دور از انتظار نیست.

به عنوان مثال، در لانژ Air France La Premiere در Paris CDG، رستورانی با خدمات میز وجود دارد که غذاهایی توسط آلن دوکاس سرو می شوند، در حالی که در لانژ بیزینس کلاس بوفه و بار به صورت سلف سرویس است.

در شهرهای کوچک تر با پروازهای روزانه کم، لانژ فرست کلاس یک بخش مجزا از لانژ بیزینس کلاس با غذا و امکانات بیشتر است. در شهرهای بزرگ تر، مسافران فرست کلاس از یک لانژ فرست کلاس اختصاصی که توسط خود شرکت هواپیمایی یا شرکای آن اداره می شود، استفاده می کنند. در فرانکفورت، لوفت هانزا یک ترمینال فرست کلاس اختصاصی را با امنیت شدید و ترانسفرهای شخصی به گیت های خروج اداره می کند.

مسافران فرست کلاس از شهرهای دیگر نیز می توانند از باشگاه های دارای عضویت در نقاط توقف در مسیر خود استفاده کنند.

تجربه عالی و دسترسی به لانژ

وقتی بلیطی را برای کابین های پریمیوم رزرو می کنید، تجربه پرواز و خدمات ارائه شده توسط خطوط هوایی از فرودگاه آغاز می شود. مسافران بیزینس کلاس می توانند انتظار چک این و بوردینگ در اولویت را داشته باشند و نیز دسترسی به یک لانژ بیزینس کلاس اختصاصی دارای غذاهای رایگان به سبک بوفه، یک بار و کابین های دوش در اختیار آن ها قرار داده می شود.

از سوی دیگر، مسافران فرست کلاس می توانند انتظار تجربه ای فوق العاده را داشته باشند. این تجربه شامل خدمات حمل و نقل رایگان به فرودگاه، پیشخوان چک این اختصاصی فرست کلاس و یک لانژ اختصاصی است که در آن درمان های اسپا، غذاهایی در سطح رستوران ها و اتاق هایی برای استراحت و چرت زدن تعبیه شده است.

بوردینگ فرست کلاس در مقایسه با بیزینس کلاس

در حالی که مسافران بیزینس کلاس اولین کسانی هستند که سوار هواپیما می شوند، با این وجود باید در ترمینال در صف بمانند. این در حالی است که مسافران فرست کلاس اغلب با یک کارت از ترمینال عبور می کنند و در برخی فرودگاه ها با سدان لوکس تا کنار هواپیما همراهی می شوند. مسافران فرست کلاس همچنین از یک پل اختصاصی برای سوار شدن بر هواپیما استفاده می کنند و می توانند اولین نفر یا آخرین سفر هواپیما شوند. انتخاب بر عهده آن هاست.

مسافران بیزینس کلاس اغلب توسط مهماندار به سمت صندلی هایشان هدایت می شوند، در حالی که مسافران فرست کلاس معمولا استقبال باشکوه تری را تجربه می کنند؛ به طوری که تا صندلی اسکورت می شوند، محصولات داخل هواپیما به آن ها معرفی می شود و به خواسته های آن ها در طول پرواز پاسخ داده می شود.

صندلی های فرست کلاس در مقایسه با بیزینس کلاس

به جز چند مورد استثنا، صندلی های کابین پریمیوم در سه دسته بندی قرار می گیرند: رکلاینر، لای فلت (تختخواب فلت) و سوئیت. هر یک از این دسته ها خود شامل زیر دسته هایی می شوند، اما این سه مورد اصلی ترین نوع صندلی هواپیما هستند.

صندلی رکلاینر شبیه به رکلاینر اتاق نشیمن است، محل نشیمن آن پهن و جلوی پایی آن اغلب بیشتر از صندلی های اکونومی است. صندلی تختخواب فلت تا 180 درجه تخت می شود و فضای اطراف آن باز است. صندلی سوئیت مانند صندلی تختخواب فلت است با این تفاوت که با استفاده از دیوار یا پرده هایی فضای اختصاصی دارد و گاهی اوقات فضای آن بیشتر است.

صندلی سوئیت خیلی زود به صندلی استاندارد کلاس های پرواز بیزینس و فرست تبدیل شده است و بسیاری از خطوط هوایی از این صندلی ها در هر دو کلاس پروازی استفاده می کنند. تفاوت اصلی بین آن ها در فضای شخصی موجود است. در برخی از خطوط هوایی، سوئیت های فرست کلاس شبیه به نسخه های بیزنیس کلاس با فضای بیشتر هستند، اما در بیشتر خطوط هوایی تفاوت قابل توجهی بین آن ها وجود دارد.

غذا و نوشیدنی فرست کلاس در مقایسه با بیزینس کلاس

در برخی از خطوط هوایی، تفاوت چندانی بین سرویس غذایی در فرست کلاس و بیزینس کلاس دیده نمی شود. در خطوط هوایی دیگر، تفاوت می تواند چشمگیر باشد. از آنجایی که حتی کابین های بیزینس کلاس تعداد قابل توجهی مسافر را دربر می گیرند، سرویس دهی بسیار شبیه به اکونومی کلاس است. مهماندارها به کمک یک چرخ غذاهای از پیش تهیه شده، نوشیدنی و خدمات را به مسافران ارائه می دهند. بیشتر خطوط هوایی یک سینی حاوی پیش غذا و سالاد را به مسافران بیزینس کلاس ارائه می دهند، سپس برای ارائه غذاهای اصلی دوباره بازمی گردند.

در فرست کلاس، وعده های غذایی اغلب به درخواست مسافر و در زمانی که او بخواهد سرو می شوند. همچنین این امکان وجود دارد که میزهایی به صورت جداگانه چیده شده باشند و به جای سینی غذا در بشقاب هایی سرو شود.

کیفیت غذا در فرست کلاس درجه یک است. برخی از خطوط هوایی همچنین امکان دریافت پیش سفارش های خاص را دارند. در حالی که این خدمات هم در فرست کلاس و هم در بیزینس کلاس ارائه می شوند، اما گزینه های انتخاب در فرست کلاس گسترده تر است.

مقایسه سایر امکانات فرست کلاس و بیزینس کلاس

برای خطوط هوایی معمول است که امکانات ارائه شده در فرست کلاس و بیزینس کلاس خود را متمایز کنند. علاوه بر کیت های رفاهی که معمولا شامل محصولات مراقبت شخصی است، بسیاری از خطوط هوایی در پروازهای شبانه طولانی مدت هم در کابین های فرست کلاس و هم کابین های بیزینس کلاس لباس راحتی خواب به مسافران خود ارائه می دهند.

انتخاب اندازه لباس ها معمولا محدود است و اولویت انتخاب با مسافران فرست کلاس می باشد. برخی از خطوط هوایی میله های ایستاده ای را در داخل کابین ها نصب کرده اند، این امکان هم در کابین فرست کلاس و هم بیزینس کلاس در دسترس است.

امارات یک شرکت هواپیمایی برجسته است که سوئیت های دوش ایستاده را در کابین فرست کلاس هواپیمای A380 در اختیار مسافران قرار می دهد. این سوئیت ها برای 30 دقیقه رزرو می شوند (جریان آب تنها 5 دقیقه در دسترس است) و امکانات حمام Bvlgari ارائه می شوند.

سرویس فرست کلاس در مقایسه با بیزینس کلاس

به غیر از زمان سرو غذا و نوشیدنی، مسافران کابین های بیزینس کلاس به حال خود رها می شوند. در پروازهای طولانی، بسیاری از خطوط هوایی که بار ایستاده همراه با کارکنان را ارائه نمی دهند، یک بار سلف سرویس با نوشیدنی ها و اسنک های در دسترس دارند.

برخی از خطوط هوایی اسنک های گرم را نیز ارائه می دهند که در زمان پرواز به درخواست مسافر توسط مهماندار سرو می شوند. این گزینه گاهی اوقات در بیزینس کلاس وجود دارد، اما بیشتر از امکانات استاندارد فرست کلاس به شمار می آید.

بسیاری از خطوط هوایی در پروازهای طولانی شابنه خود سرویس تنظیم صندلی در وضعیت خواب را ارائه می دهند. در این سرویس، مهماندار صندلی را به حالت یک تختخواب تخت در می آورد و تشک و ملحفه و بالش اضافی به مسافر داده می شود. همچنین، یک لیوان آب یا وسایل رفاهی دیگر در کنار تختخواب قرار داده می شوند. برخی از خطوط هوایی این سرویس را در بیزینس کلاس ارائه می دهند، اما خطوط هوایی که فرست کلاس دارند معمولا چنین امکاناتی را در بیزینس کلاس خود در نظر نمی گیرند.

در نهایت کدام بهتر است؟

مانند بیشتر تصمیمات مسافرتی، تصمیم گیری نهایی واقعا به ارزش آن بستگی دارد. مسافرانی که پول کافی برای خرج کردن دارند و می خواهند یک تجربه سفر بی نظیر داشته باشند، بهتر است بلیط فرست کلاس را رزرو کنند؛ در حالی که مسافرانی که به دنبال یک سفر راحت هستند اما نمی خواهند هزینه های اضافی فرست کلاس را پرداخت کنند، می توانند از بلیط بیزینس کلاس استفاده کنند.

به عنوان مثال، مسافری که قصد دارد زمان خواب خود را در یک پرواز شبانه هفت ساعته از پاریس به نیویورک به حداکثر برساند، ترجیح می دهد که یک غذای سریع در لانژ بخورد و تمام طول پرواز را بخوابد. برای چنین مسافری، فرق بین خدمات فرست کلاس و بیزینس کلاس بی مورد است (به شرطی که مسافر برای خواب راحت به فضای اضافی تخت درجه یک نیاز نداشته باشد).

با این وجود، در یک پرواز بدون توقف تقریبا 13 ساعته از نیویورک به دبی، فضا و امکانات اضافی می تواند برای مسافر مهم باشد.

مسافرانی که می خواهند با فرست کلاس بی المللی پرواز کنند باید فاکتور دیگری را نیز مد نظر داشته باشند؛ پایان امکانات. فرست کلاس بین المللی در حال تبدیل شدن به یک چیز بی مورد است، به طوری که بسیاری از خطوط هوایی بین المللی در حال کاهش انواع هواپیماها و مسیرهایی که سرویس فرست کلاس را ارائه می دهند هستند یا به طور کلی آن را حذف می کنند. بیشتر شرکت های هواپیمایی مستقر در ایالات متحده آمریکا، American Airlines آخرین شرکتی است که این خدمات را ارائه می دهد.

نکته پایانی: اگر به دنبال بهترین خاطره سفر هستید و پول کافی دارید، فرست کلاس یک تجربه خارق العاده خواهد بود. اما اگر اقتصاد برای شما مهم است، بیزینس کلاس راحتی کافی و امکانات لوکس اضافی مورد نظرتان را در اختیار شما قرار خواهد داد. هر کابینی که در نهایت انتخاب شود، سفر با بیزینس کلاس یا فرست کلاس به دلایل کافی به یاد ماندنی خواهد بود.

برای اینکه بهتر تفاوت اکونومی و بیزینس و فرست کلاس را متوجه شوید پیشنهاد می کنیم مقاله بلیط هواپیما اکونومی بگیریم یا بیزینس را هم مطالعه کنید.

سخن پایانی

تفاوت بین امکاناتی که با بلیط فرست کلاس به شما ارائه می شود در مقایسه با بیزینس کلاس، در سال های اخیر کمتر شده است. خطوط هوایی خدمات و امتیازات بیشتری را در اختیار مسافران بیزینس کلاس قرار می دهند. اما خطوط هوایی، مدل های جت و مسیرهای پرواز در تفاوت بین این دو کلاس پروازی سهیم هستند، بنابراین اطمینان حاصل کنید که ابتدا خدمات شرکت هواپیمایی را بررسی کنید. همانطور که گفته شد، پرواز با فرست کلاس لوکس ترین امکانات را در اختیار شما قرار خواهد داد البته اگر از لحاظ مالی برای شما مشکل نداشته باشد.

برای خرید بلیط هواپیما به مقاصد داخلی و بین المللی در همه کلاس های پروازی می توانید از طریق سامانه رزرواسیون آنلاین تراولا اقدام کنید. تراولا بلیط های سیستمی، چارتری و لحظه آخری با بهترین قیمت را به طور کامل پوشش می دهد و می توانید پس از خرید از خدمات پشتیبانی 24 ساعته تخصصی برای کنسل کردن و یا تغییر پرواز خود برخوردار شوید.

مقالات پیشنهادی:

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.